Skip to main content
Υποβολή Αιτήσεων για Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στους Πληγέντες από τις Φυσικές Καταστροφές του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» μέσω των ΚΕΠ

(ΦΕΚ 4430/τ.Β’/7-10-2020)

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Δ.Α.Τ ( ή Διαβατήριο & άδεια διαμονής για αλλοδαπούς ).
  2. ΑΦΜ δικαιούχου.
  3. Αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και πάροχος.
  4. Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ ) και τράπεζα.
  5. Στοιχεία που απαιτούνται για τη συμπλήρωση των Υ.Δ. σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου ( διεύθυνση, χρήση κ.λ.π.)

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο ή τον νόμιμο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του δικαιούχου ή της επιχείρησης.

Οδηγίες - Έκτακτη εφάπαξ Ενίσχυση (ενημέρωση: 22/10/2020)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (5,000€ για Κατοικίες & 8,000€ για Επιχειρήσεις) του Υπουργείου Υποδομών

  • Τηλέφωνα: 2106509300, 2108704711, 2108704712 
  • email: daef@ggde.gr 

Προεργασία για την Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση.

ΚΕΠ: Αντικατάσταση Αδειών Οδήγησης που καταστράφηκαν στον ΙΑΝΟ

Πληροφορούμε τους πολίτες του Δήμου Σάμης που έχουν άδειες οδήγησης κατεστραμμένες ή απολεσθείσες από τον Κυκλώνα Ιανό ότι μπορούν να κάνουν αίτηση στα ΚΕΠ για αντικατάσταση τους χωρίς να χρεωθούν παράβολα.

Για την απαλλαγή από την καταβολή των παράβολων πρέπει να προηγηθεί Δήλωση απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης σε Αστυνομικό Τμήμα το αργότερο έως 31/10/2020.

Πληροφορίες:

  • ΚΕΠ Σάμης, 2674360521
  • ΚΕΠ Πυλάρου, 2674360250
  • ΚΕΠ Ερίσου, 2674360302 

 

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου (12/10/2020)

Το Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Σάμης ενημερώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί για εξυπηρέτηση των πληγέντων τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη, Παρασκευή  και ωρες 10.00 έως 17.00

Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να καταφέρει να στηρίξει τους πληγέντες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφενός γιατί κρίνουμε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα τελειώσει άμεσα και αφετέρου διότι στην δεδομένη κατάσταση δεν μπορεί καμία κρατική αποζημίωση να είναι αρκετή για τους συμπολίτες μας που έχασαν τους κόπους μιας ζωής.

Τοποθέτηση Δημάρχου Σάμης σε πρόσφατη σύσκεψη

Η εταιρία "ΔΕΗ Ανανεώσιμες", μέσω του πράκτορά τους, κατέθεσε αίτημα στον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Κατόπιν αυτού, με εντολή εισαγγελέα, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αστυνομικό διευθυντή Κεφαλληνίας, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Δήμαρχο Αργοστολίου, τον Δήμαρχο Σάμης και τον Λιμενάρχη του Λιμενικού Υποσταθμού Σάμης για την εξεύρεση λύσης.

Συνέχιση κινητοποιήσεων

Ο Δήμος Σάμης  καλεί τους συμπολίτες μας αλλά και όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες του νησιού που έως τώρα συμμετέχουν, να συνεχίσουν παραμένοντας μαζικά και δυναμικά στο λιμάνι της Σάμης, διεκδικώντας το παρόν και το μέλλον του τόπου μας χωρίς καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο νησί.

Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν, καλούμαστε να διασφαλίσουμε μόνο την βιωσιμότητα των περιοχών μας.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Ο Δήμος ευχαριστεί το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Η Δήμος Σάμης απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή στο Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

epistoli-eki

 

To Κοινωνικό Παντοπωλείο την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Το Γραφείο Προνοίας του Δήμου Σάμης ενημερώνει τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τον ΙΑΝΟ ότι αύριο Παρασκευή, 9/10/2020 και ώρες 10.00 έως 14.00 το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει  ξανά στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Πολιτιστικού κέντρου της Αγ. Ευφημίας ώστε να επιλέξουν οι ίδιοι από τα είδη ένδυσης που έχουν συγκεντρωθεί. 

Ευχαριστούμε όλους τους δωρητές που έως και σήμερα στηρίζουν την προσπάθειά μας να παρέχουμε τα απαραίτητα.

 

Ενημέρωση για το Αιολικό Πάρκο

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και την αναπαραγωγή τους από ραδιοφωνικές αναφορές και με σκοπό την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας και προς αποφυγή παρερμηνεύσεων, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

To Κοινωνικό Παντοπωλείο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

Το Γραφείο Προνοίας του Δήμου Σάμης ενημερώνει τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τον ΙΑΝΟ ότι αύριο Τετάρτη, 7/10/2020 και ώρες 10.00 έως 14.00 το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει  ξανά στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Πολιτιστικού κέντρου της Αγ. Ευφημίας ώστε να επιλέξουν οι ίδιοι από τα είδη ένδυσης που έχουν συγκεντρωθεί. 

Ευχαριστούμε όλους τους δωρητές που έως και σήμερα στηρίζουν την προσπάθειά μας να παρέχουμε τα απαραίτητα.

 

To Κοινωνικό Παντοπωλείο την Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Το Γραφείο Προνοίας του Δήμου Σάμης ενημερώνει τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τον ΙΑΝΟ ότι αύριο Κυριακή 4/10/2020 και ώρες 13.00 έως 17.00 μπορούν να μεταβούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Πολιτιστικού κέντρου της Αγ. Ευφημίας για να επιλέξουν οι ίδιοι από τα είδη ένδυσης που έχουν συγκεντρωθεί. 

Ευχαριστούμε όλους τους δωρητές που έως και σήμερα στηρίζουν την προσπάθειά μας να παρέχουμε τα απαραίτητα.

 

Λειτουργία και Ανάγκες Κοινωνικού Παντοπωλείου (Ενημέρωση 28/09/2020)

Το Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Σάμης ενημερώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από την Πέμπτη 24/9/20 και προσφέρει ήδη στους δικαιούχους πληγέντες του Δήμου μας είδη πρώτης ανάγκης και ένδυσης.
Επισημαίνουμε ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο λειτουργεί με υπαλλήλους του Δήμου και με απόλυτη συνεργασία της Εθελοντικής Ομάδας Πυλάρου και προσπαθεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα σε αυτούς που έχουν πληγεί, ο τρόπος διάθεσης των ειδών πραγματοποιείται με λίστες και καρτέλες με βάση τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει.

Τμήμα Πρόνοιας - Ενημέρωση

Το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σάμης απ’ την πρώτη ημέρα της θεομηνίας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πληγέντων συμπολιτών μας και βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας ώστε να καταγράφονται καθημερινά οι ανάγκες των πληγέντων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, εάν γνωρίζουν άτομα ή οικογένειες πληγέντων στις γειτονιές τους που ενδεχομένως έχουν ανάγκη, να επικοινωνήσουν με την Αντιδήμαρχο Εριγώνη Βαλσάμου στο τηλ. 6984262708.

Ενημέρωση για τη λειτουργία Σχολικών και Προσχολικών Μονάδων

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι από τη Δευτέρα 28.09.2020 επαναλειτουργούν όλες οι σχολικές και προσχολικές (Παιδικοί Σταθμοί) μονάδες του Δήμου Σάμης.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Υπενθύμιση - ΕΛΓΑ - ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του Δήμου Σάμης σας υπενθυμίζουμε ότι όσοι έχουν πρόβλημα στο φυτικό κεφάλαιο, αλλά και σε σταβλικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα, αποθήκες, ζωοτροφές κ.α. από τις πρόσφατες πλημμύρες, στα όρια του Δήμου μας άμεσα πρέπει να προχωρήσουν σε γνωστοποίηση για αναγγελία απωλειών στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Μιχελή Χριστόφορο στο τηλέφωνο 6932097254.

Subscribe to ΙΑΝΟΣ