Skip to main content
Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Παν. Πειραιώς στα Λιμνοσπήλαια Σάμης

 

Με επισκέψεις στα λιμνοσπήλαια Σάμης συνεχίστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Κεφαλονιά των Μεταπτυχιακών φοιτητών στην Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη. 

"Η Συμμετοχή και η προσφορά των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων στον Αγώνα του 1821" στη Σάμη

Σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στη Σάμη οπτικοακουστική εκδήλωση με θέμα: «Η Συμμετοχή και η προσφορά των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων στον Αγώνα του 1821» με ομιλητές την Μαριολένη Νεοφύτου- Ζαφειράτου, εκπαιδευτικό και πρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων  Πειραιά και τον Ορέστη Καππάτο, ιστορικό ερευνητή.  Η εκδήλωση θα περιέχει και καλλιτεχνικό  πρόγραμμα με την Χορωδία Αργοστολίου & Μαντολινάτα.

Διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (freedom pass) και μέσω των ΚΕΠ
(ΦΕΚ 3194/Β/2021).

Η υποβολή της αίτησης είναι δυνατή το νωρίτερο την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης της πρώτης δόσης εμβολιασμού ή της ολοκλήρωσης εμβολιασμού εφόσον το εμβόλιο είναι μονοδοσικό στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.

H ανωτέρω διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου.

Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της ως άνω αίτησης.

Δελτίο Τύπου ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ: Έκκληση περιορισμού κατανάλωσης νερού στο Δήμο Σάμης

ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. 
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 
 

Παρατηρείται υπερβολική αύξηση των καταναλώσεων ύδατος με αποτέλεσμα το υδροδοτικό σύστημα της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. στο Δήμο Σάμης να φθάνει στο όριό του. 

Συνάντηση Δημάρχου Σάμης με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σάμης πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουλίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.  Μανώλης Κουτουλάκης. 

Ενημέρωση για ολοκλήρωση διαδικασίας χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Μετά από επίμονη προσπάθεια και με δεδομένη την υποστελέχωση του Δήμου, ενημερώνουμε τους δημότες πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων σε νοικοκυριά που επλήγησαν άμεσα από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Η χορήγηση των επιδομάτων δόθηκε βάση των επιβεβαιωμένων ζημιών που βεβαιώθηκαν κατόπιν αυτοψιών από τριμελείς επιτροπές που απαρτίζονταν από υπάλληλους του Δήμου Σάμης και  του Δήμου Αργοστολίου τους οποίους ευχαριστούμε.

Κλιματιζόμενοι Χώροι για προστασία από τον καύσωνα

Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, με την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 24/6 έως και το Σάββατο 26/6 θα διατίθενται κλιματιζόμενοι χώροι για την υποδοχή των ευπαθών ομάδων και πολιτών. 
Συγκεκριμένα, για την προστασία από τον καύσωνα, οι χώροι που θα είναι διαθέσιμοι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, είναι οι ακόλουθοι:

Παρουσίαση των νέων πεζοπορικών διαδρομών από τον Δήμο Σάμης

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 16.00 θα πραγματοποιήσει ενημέρωση / παρουσίαση των νέων πεζοπορικών διαδρομών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λόγω των περιορισμών προστασίας από την Πανδημία του Covid 19, η παρουσίαση θα γίνει αποκλειστικά προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Επίσης, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 ημέρα της Εορτής των Αγίων Φανέντων, θα γίνει πεζοπορική διαδρομή προς τους Αγίους Φανέντες με τον Γιώργο Ποταμιάνο.

Ανακοίνωση Ασφαλτόστρωσης Δημοτικού Οδικού Δικτύου

Ανακοινώνουμε ότι από αύριο, Τετάρτη 23/06/20201 ως τη Δευτέρα 28/06/2021, θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση στο εσωτερικό δημοτικό οδικό δίκτυο του οικισμού Αγίας Ευφημίας Δήμου Σάμης.

Παρακαλούμε να μην υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα προς διευκόλυνση των εργασιών.

Συνίσταται η προσεκτική διέλευση καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

 


Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σάμης 
 

Ευχετήριο Μήνυμα Δήμου Σάμης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές  που θα συμμετέχουν σε αυτή την δοκιμασία να πετύχουν τους στόχους τους. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με αβεβαιότητα και αρκετά εμπόδια λόγω της Πανδημίας του Covid ’19. Η συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα σημαντική και θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία.

Λειτουργία των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι, μετά από επίμονες προσπάθειες, δόθηκε επίσημα η άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για την λειτουργία των Σπηλαίων.

Τα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης  επαναλειτουργούν καθημερινά από την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 και το νέο Ωράριο Λειτουργίας  είναι το εξής:

  • Μελισσάνη: 10 π.μ. - 4.00 μ.μ.
  • Δρογκαράτη: 10 π.μ. - 4.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  στα τηλέφωνο:

  • Μελισσάνη: 2674022997
  • Δρογκαράτη: 2674023302
  • Δήμος: 2674360505

 

ΜΥΡΤΟΣ: H πρώτη παραλία προσβάσιμη από ανθρώπους με αχρωματοψία στην Ελλάδα.

Με επίκεντρο τις παραλίες του Δήμου μας και πιο συγκεκριμένα ξεκινώντας από την φημισμένη σε όλο τον κόσμο παραλία ΜΥΡΤΟΣ, γίνεται η αποδοχή του ΚΩΔΙΚ-ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΊΑ "COLORADD".

Εθελοντική Αιμοδοσία την Δευτέρα 14 Ιουνίου

Μοιράσου τη ζωή - Δώσε Αίμα!

Αιμοδοσία- Πράξη αγάπης για το συνάνθρωπο! «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή».

Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποι μας χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν. Το αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο και οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε στη χώρα μας μείωση της καθιερωμένης προσφοράς αιμοδοσίας λόγω της πανδημίας COVID-19, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η κλιματική αλλαγή και η γενικότερη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ίσως απειλή που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταξύ άλλων καλείται να διαχειριστεί την πρόκληση αυτή για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Ενημέρωση για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Σάμης

Το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμης ενημερώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι ανοιχτό για διανομή τροφίμων την Τρίτη 01 Ιουνίου 2021 από τις 10.00 έως 14.00.

 


Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας
 

Subscribe to Δελτία Τύπου