Skip to main content
Κουτάβια για υιοθεσία

Τα  εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μαζί με τη μητέρα τους. Η μητέρα τους σύντομα θα στειρωθεί και θα δοθεί και αυτή για υιοθεσία. Τα μικρά είναι περίπου 2 μηνών και αναμένεται να γίνουν περίπου 20-25 κιλά. Είναι πέντε θηλυκά και ένα αρσενικό. Έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο, τους έχει γίνει αποπαρασίτωση και το πρώτο τους εμβόλιο. Αναζητούν ένα παντοτινό σπιτικό.

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994 ως Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τιμάται κάθε χρόνο. Τη συγκεκριμένη ημέρα, στις 19 Μαΐου του 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Πρόγραμμα Εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα στον Δήμο Σάμης

Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την 160η επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στην Ελληνική Επικράτεια την 21η Μαΐου 1864 και θα τιμήσουμε τους αγώνες των Ριζοσπαστών. Σας ενημερώνουμε ότι στον Δήμο Σάμης για τον εορτασμό της 21ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων κτιρίων την παραμονή της επετείου και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής και στις τρεις Δημοτικές μας Ενότητες.

Γιορτή της Μητέρας

«Δεν αντέχω να βλέπω τα παιδιά μου να τρέμουν και τα πρόσωπά τους χλωμά από τον τρόμο. Είναι πολύ οδυνηρό. Η κόρη μου έκανε εμετό πολλές φορές σήμερα λόγω πανικού και φόβου», είπε η 30χρονη μητέρα στη Λωρίδα της Γάζας (από άρθρο του in.gr). 

Ακολουθία του Επιταφίου στη Σάμη

Η Μεγάλη Παρασκευή και ο Επιτάφιος είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα, με τη Σταύρωση και τον ενταφιασμό του Ιησού Χριστού, στην πορεία προς την Ανάσταση και το Πάσχα.

Η Ακολουθία του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο με κατάνυξη σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σάμης με τη σημαντική συμβολή των μελών των τοπικών ενοριών.

Υπογραφή Σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ

Υπογράφηκε σήμερα, 02.05.2024 μεταξύ του Δήμου Σάμης και της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για το έργο «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» , Π/ 87.565,51 ευρώ με ΦΠΑ.

Το συγκεκριμένο έργο μελετήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής  Αρχής. Δημοπρατήθηκε επίσης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ειδικότερα, πρόκειται για Εργασίες Ανακαίνισης των Κ.Ε.Π. Δήμου Σάμης, όπου υπάγονται τρία (3) Κ.Ε.Π., ένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Ενημέρωση για τη λειτουργία των Σπηλαίων την Κυριακή του Πάσχα

Την ημέρα του Πάσχα (05/05/2024) και καθόσον την ίδια μέρα υπάρχει άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο νησί μας, το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη και το σπήλαιο Δρογκαράτη θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12.30 μ.μ.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς πράκτορες, ιδιώτες, κ.λπ. με γνώμονα το σεβασμό στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να ολοκληρώσουν την άφιξη στα σπήλαια μέχρι τις 12.00 μ.μ.


Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης 
 

Ευχαριστήριο Μήνυμα

Ο Δήμος Σάμης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Ιθάκης, τον Δήμαρχο κ. Διονύση Στανίτσα και τον εργαζόμενο κ. Μάκη Μολφέση για την άμεση ανταπόκριση τους και την συνδρομή τους στο έργο του Δήμου Σάμης με την αποστολή εξειδικευμένου μηχανήματος έργου και χειριστή.


Ο Δήμαρχος
Παναγής Δρακουλόγκωνας 
 

Μήνυμα Δήμου Σάμης για την Πρωτομαγιά

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για επαγρύπνηση, αλληλεγγύη, διεκδίκηση παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, 138 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο. H διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ποιοτικής εργασίας και ζωής για κάθε άνθρωπο, τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ειρήνη παραμένουν πάγια αιτήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων που για ακόμη μία χρονιά κατακλύζουν τους δρόμους της χώρας.

Ανακοίνωση για ογκώδη απορρίμματα

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Σάμης, σας ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 7 Μάϊου δεν θα πραγματοποιηθεί σε καμία Δημοτική Ενότητα η περισυλλογή ογκωδών.

Ευελπιστούμε για ακόμα μια φορά στη συνεργασία σας, ώστε να μην έχουμε καμία από αυτές τις εικόνες:

Κέντρο Κοινότητας: Καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ προνοιακών παροχών

opeka-logo.jpg

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης , σας ενημερώνει ότι η  καταβολή  των  προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ αναμένεται σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Προχωρά η τουριστική αξιοποίηση τριών ακόμη σπηλαίων του Δήμου Σάμης

 
Στην τελευταία (23/04) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σάμης εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο και οι όροι σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σάμης και του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας) για την εκπόνηση του έργου με τίτλο: “ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2023-2027 ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ – ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ”.

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών

Ο Δήμος Σάμης  θα ήθελε να ευχαριστήσει την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου (Ε.Ο.Π.Π.Ε), την Nature and Life καθώς και τους πολίτες για την συμμετοχή τους στον καθαρισμό των παραλιών Δαφνούδι, Κιμηλιά και Έμπλυση της Δημοτικής ενότητας Ερίσου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Δράσης Let’s Do it Greece.

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ο ΔΕΔΔΗΕ/Περιοχή Κεφαλονιάς ανακοινώνει ότι την Κυριακή 21/04/2024 και από ώρα 05:00 – 08:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης των νησιών ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης εντός του Υ/Σ 150/20 KV Aργοστολίου (Αρμοδιότητος ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΕΔ).

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την προβλεπόμενη ώρα, γι΄αυτό οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Προστασία των μελλισοσμηνών

Ο Δήμος Σάμης παρακαλεί τους αγρότες καλλιεργητές - κηπευτικών και δενδροκομίας να επιλέξουν τις απογευματινές ώρες (κοντά στη δύση του ήλιου) για τη διαδικασία του ραντίσματος ούτως ώστε να διαφυλάξουμε την ευζωία των μελλισοσμηνών που είναι απαραίτητος και ζωτικής σημασίας κρίκος στην ισορροπία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, κατά την εφαρμογή του ραντίσματος προσέχουμε:

Subscribe to Δελτία Τύπου