Skip to main content
Υποβολή Αιτήσεων για Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στους Πληγέντες από τις Φυσικές Καταστροφές του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» μέσω των ΚΕΠ

(ΦΕΚ 4430/τ.Β’/7-10-2020)

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Δ.Α.Τ ( ή Διαβατήριο & άδεια διαμονής για αλλοδαπούς ).
  2. ΑΦΜ δικαιούχου.
  3. Αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και πάροχος.
  4. Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ ) και τράπεζα.
  5. Στοιχεία που απαιτούνται για τη συμπλήρωση των Υ.Δ. σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου ( διεύθυνση, χρήση κ.λ.π.)

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο ή τον νόμιμο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του δικαιούχου ή της επιχείρησης.

Τοποθέτηση Δημάρχου Σάμης σε πρόσφατη σύσκεψη

Η εταιρία "ΔΕΗ Ανανεώσιμες", μέσω του πράκτορά τους, κατέθεσε αίτημα στον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Κατόπιν αυτού, με εντολή εισαγγελέα, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αστυνομικό διευθυντή Κεφαλληνίας, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Δήμαρχο Αργοστολίου, τον Δήμαρχο Σάμης και τον Λιμενάρχη του Λιμενικού Υποσταθμού Σάμης για την εξεύρεση λύσης.

Ενημέρωση για το Αιολικό Πάρκο

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και την αναπαραγωγή τους από ραδιοφωνικές αναφορές και με σκοπό την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας και προς αποφυγή παρερμηνεύσεων, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Συνέχεια Κινητοποιήσεων στο Λιμάνι της Σάμης

Ο Δήμος Σάμης σε συνέχεια της χθεσινής  κινητοποίησης και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τον κόσμο, τις συλλογικότητες και όλους τους φορείς του νησιού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες που από χθες πραγματοποιείται στο λιμάνι της Σάμης.

Είναι αναγκαιότητα τώρα να εκφράσουμε όλοι ένα δυνατό «Όχι» απέναντι στην καταστροφή.

Κανένα λιμάνι του νησιού μας ελεύθερο για πρόσδεση φορτηγών πλοίων με ανεμογεννήτριες.

Κανένα βουνό ελεύθερο προς τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Υποβολή Αιτήσεων για το Ειδικό Εποχιακό Βοήθημα ΟΑΕΔ 2020 μέσω ΚΕΠ

Έναρξη: 21/9/2020 - Λήξη: 30/11/2020

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Δ.Α.Τ ( ή Διαβατήριο & άδεια διαμονής.)
  2. Έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ο Α.Φ.Μ και ο Α.Μ.Κ.Α.
  3. Εκκαθαριστικό Εφορίας.
  4. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού Ε.Τ.Ε. με αριθμό IBAN

Το επίδομα χορηγείται εφόσον υφίστανται οι προβλεπόμενες από τον Ν.1836/89 προϋποθέσεις:

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα (Ενημέρωση 17/09/2020)

Κατόπιν του αρ. πρωτ. 161099/16-9-2020 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 17/09/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/09/2020 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

Κατόπιν του αρ. πρωτ. 161099/16-9-2020 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 17/09/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/09/2020 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ενημέρωση για Αποκομιδή Απορριμμάτων

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι λόγω της φωτιάς στον ΧΥΤΑ Ληξουρίου, είναι αδύνατη προς το παρόν η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παρακαλούμε  θερμά τους συνδημότες μας να μην επιβαρύνουν τους ήδη επιβαρυμένους κάδους, φυλάσσοντας τα απορρίμματα στον χώρο τους. 

Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, φροντίζουμε να είναι πολύ καλά κλεισμένες οι σακούλες των απορριμμάτων.

Μόνο με συνεργασία και υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την επιπλέον μόλυνση του τόπου μας και όχι μόνο.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020

Ο Δήμος Σάμης συγχαίρει τους επιτυχόντες των Πανελλήνιων Εξετάσεων για τη δικαίωση των προσπαθειών τους, σε μια δύσκολη και γεμάτη αντιξοότητες σχολική χρονιά. 


Οι ακαδημαϊκές επιτυχίες να συνοδεύουν πάντα τη ζωή τους και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Επίσκεψη Εργασίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο Δήμο Σάμης

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας με κλιμάκιο στελεχών της περιφέρειας στο Δήμο Σάμης.  

Στην εν λόγω σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού Κατερίνα Μοθωναίου, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Ελένη Μαύρου και ο Μούτσιος Βασίλης, Ειδικός Σύμβουλος Περιφερειάρχη Ι.Ν. - εκπρόσωπος Τύπου της ΠΙΝ.

Συνάντηση με την επ. Πρόξενο της Γαλλίας στα Επτάνησα

Συναντήθηκε σήμερα στη Σάμη η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στα Επτάνησα κ. Εμμανουέλλα Σινάγκρα με τον Δήμαρχο Σάμης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.


Η συζήτηση αφορούσε τη συνεργασία του Δήμου μας με τη Γαλλία σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού.

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της επίσκεψης της κ. Προξένου στα Σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαράτη.

Εγκατάσταση σημείων WiF4EU στο Δήμο Σάμης

Η πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Ανακοίνωση για τις Εκδηλώσεις του Δήμου Σάμης - 2020

Ο Δήμος Σάμης με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην Δημόσια Yγεία ανακοινώνει ότι για το 2020 τα πανηγύρια δεν θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιους χώρους στα όρια του Δήμου Σάμης λόγω των Έκτακτων Συνθηκών Πανδημίας (Covid-19). 


Οποιαδήποτε άλλη πολιτιστική ή κοινωνική εκδήλωση θα εξετάζεται ξεχωριστά από τον Δήμο βάσει πάντα των δεδομένων και των ανάλογων πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Νικόλαος Ρασσιάς

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και Επίδομα Στέγασης

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει τους δημότες του πως οι αιτήσεις για το Κοινωνικό  Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καθώς και για το Επίδομα Στέγασης θα υποβάλλονται στο Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Σάμης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη εντός ωραρίου.


Οι έκτακτες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στα ακόλουθα τηλέφωνα.

Επίσκεψη του Επίτιμου Πρόξενου της Σερβίας

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Σάμης έγινε συνάντηση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βίκτωρα Ρουχωτά.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η συνεργασία με τον Πρόξενο και τη χώρα που εκπροσωπεί στους τομείς τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού.

Ο Δήμος Σάμης ευχαριστεί τον κ. Βίκτωρα Ρουχωτά για την προθυμία και το ενδιαφέρον που έδειξε.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Subscribe to Δελτία Τύπου