Skip to main content
Ενημέρωση για απολυμάνσεις και προληπτικούς ελέγχους

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία, έχει προβεί στην απολύμανση δημόσιων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Σάμης, στο Κέντρο Υγείας καθώς και στις εν ενεργεία σχολικές μονάδες.

Από την επόμενη εβδομάδα (23.11.2020) θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στους κάδους απορριμμάτων του Δήμου.

Επίσης, ενημερώνουμε πως έχουν πραγματοποιηθεί προληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στο προσωπικό του Δήμου Σάμης.

 

Για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η μαζική και δυναμική εκδήλωση της αντίδρασης και εναντίωσης των νέων και του λαού της Ελλάδας στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Μετά την κατάληψη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από φοιτητές και σπουδαστές στις 14 Νοεμβρίου 1973, ακολούθησε η αιματοχυσία του πρωινού της 17ης Νοέμβρη με την εισβολή αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου περί απαγόρευσης συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Αναστολή λειτουργίας των αθλητικών χώρων του Δήμου.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου από 7/11/2020 μέχρι νεωτέρας.

Ο Δήμαρχος Σάμης για τον σεισμό στην Σάμο

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη συμμετέχει ο Δήμος Σάμης στον πόνο του λαού της Σάμου για τις καταστροφές από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό, αλλά και για το χαμό των δύο παιδιών.

Ως πληγέντες πολλές φορές από ισχυρούς σεισμούς, ξέρουμε ότι θέλει δύναμη και κουράγιο για την επόμενη μέρα. Σε αυτή την προσπάθεια του λαού της Σάμου είμαστε αλληλέγγυοι.

 

Δήμαρχος Σάμης
Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Υποβολή Αιτήσεων για Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στους Πληγέντες από τις Φυσικές Καταστροφές του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» μέσω των ΚΕΠ

(ΦΕΚ 4430/τ.Β’/7-10-2020)

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Δ.Α.Τ ( ή Διαβατήριο & άδεια διαμονής για αλλοδαπούς ).
  2. ΑΦΜ δικαιούχου.
  3. Αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και πάροχος.
  4. Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ ) και τράπεζα.
  5. Στοιχεία που απαιτούνται για τη συμπλήρωση των Υ.Δ. σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου ( διεύθυνση, χρήση κ.λ.π.)

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο ή τον νόμιμο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του δικαιούχου ή της επιχείρησης.

Τοποθέτηση Δημάρχου Σάμης σε πρόσφατη σύσκεψη

Η εταιρία "ΔΕΗ Ανανεώσιμες", μέσω του πράκτορά τους, κατέθεσε αίτημα στον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Κατόπιν αυτού, με εντολή εισαγγελέα, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αστυνομικό διευθυντή Κεφαλληνίας, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Δήμαρχο Αργοστολίου, τον Δήμαρχο Σάμης και τον Λιμενάρχη του Λιμενικού Υποσταθμού Σάμης για την εξεύρεση λύσης.

Ενημέρωση για το Αιολικό Πάρκο

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και την αναπαραγωγή τους από ραδιοφωνικές αναφορές και με σκοπό την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας και προς αποφυγή παρερμηνεύσεων, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Συνέχεια Κινητοποιήσεων στο Λιμάνι της Σάμης

Ο Δήμος Σάμης σε συνέχεια της χθεσινής  κινητοποίησης και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τον κόσμο, τις συλλογικότητες και όλους τους φορείς του νησιού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες που από χθες πραγματοποιείται στο λιμάνι της Σάμης.

Είναι αναγκαιότητα τώρα να εκφράσουμε όλοι ένα δυνατό «Όχι» απέναντι στην καταστροφή.

Κανένα λιμάνι του νησιού μας ελεύθερο για πρόσδεση φορτηγών πλοίων με ανεμογεννήτριες.

Κανένα βουνό ελεύθερο προς τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Υποβολή Αιτήσεων για το Ειδικό Εποχιακό Βοήθημα ΟΑΕΔ 2020 μέσω ΚΕΠ

Έναρξη: 21/9/2020 - Λήξη: 30/11/2020

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Δ.Α.Τ ( ή Διαβατήριο & άδεια διαμονής.)
  2. Έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ο Α.Φ.Μ και ο Α.Μ.Κ.Α.
  3. Εκκαθαριστικό Εφορίας.
  4. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού Ε.Τ.Ε. με αριθμό IBAN

Το επίδομα χορηγείται εφόσον υφίστανται οι προβλεπόμενες από τον Ν.1836/89 προϋποθέσεις:

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα (Ενημέρωση 17/09/2020)

Κατόπιν του αρ. πρωτ. 161099/16-9-2020 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 17/09/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/09/2020 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

Κατόπιν του αρ. πρωτ. 161099/16-9-2020 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 17/09/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/09/2020 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ενημέρωση για Αποκομιδή Απορριμμάτων

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι λόγω της φωτιάς στον ΧΥΤΑ Ληξουρίου, είναι αδύνατη προς το παρόν η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παρακαλούμε  θερμά τους συνδημότες μας να μην επιβαρύνουν τους ήδη επιβαρυμένους κάδους, φυλάσσοντας τα απορρίμματα στον χώρο τους. 

Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, φροντίζουμε να είναι πολύ καλά κλεισμένες οι σακούλες των απορριμμάτων.

Μόνο με συνεργασία και υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την επιπλέον μόλυνση του τόπου μας και όχι μόνο.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020

Ο Δήμος Σάμης συγχαίρει τους επιτυχόντες των Πανελλήνιων Εξετάσεων για τη δικαίωση των προσπαθειών τους, σε μια δύσκολη και γεμάτη αντιξοότητες σχολική χρονιά. 


Οι ακαδημαϊκές επιτυχίες να συνοδεύουν πάντα τη ζωή τους και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Επίσκεψη Εργασίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο Δήμο Σάμης

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας με κλιμάκιο στελεχών της περιφέρειας στο Δήμο Σάμης.  

Στην εν λόγω σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού Κατερίνα Μοθωναίου, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Ελένη Μαύρου και ο Μούτσιος Βασίλης, Ειδικός Σύμβουλος Περιφερειάρχη Ι.Ν. - εκπρόσωπος Τύπου της ΠΙΝ.

Συνάντηση με την επ. Πρόξενο της Γαλλίας στα Επτάνησα

Συναντήθηκε σήμερα στη Σάμη η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στα Επτάνησα κ. Εμμανουέλλα Σινάγκρα με τον Δήμαρχο Σάμης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.


Η συζήτηση αφορούσε τη συνεργασία του Δήμου μας με τη Γαλλία σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού.

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της επίσκεψης της κ. Προξένου στα Σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαράτη.

Subscribe to Δελτία Τύπου