Skip to main content
Προόγραμμα Εκδηλώσεων Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι τιμούμε τους αγώνες του λαού μας για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών. Παράλληλα, έχει και θρησκευτική σημασία καθότι η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας, κάθε χρόνο γιορτάζεται την τρίτη Τρίτη του Μαρτίου και φέτος πραγματοποιείται στις 21 Μαρτίου. Ο εορτασμός αυτός στοχεύει να αναδείξει την επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας και την αναγκαιότητα υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αγροτικό Ιατρείο Βασιλικάδων

Η Αγροτική Ιατρός θα βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Βασιλικάδων Ερίσου αύριο, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 από 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Ενημερώνουμε για την τήρηση των υποχρεωτικών μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας και απόσταση 1,5 μ. μεταξύ των ατόμων).


Η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας του Δήμου Σάμης
Αμαλία Αλυσανδράτου
 

Κοπή βλάστησης και κλάδεμα δένδρων

Υπενθυμίζεται στους συνδημότες - ιδιοκτήτες ακινήτων, ότι πρέπει να  προβούν σε εργασίες κοπής κλαδιών των φυτών τους, που προεξέχουν σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, δημοτικούς– επαρχιακούς δρόμους κ.α.), ως οφείλουν. 

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, όπως προβούν στις αναγκαίες εργασίες εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, διότι σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος προτίθεται να εκτελέσει τις εργασίες καθαρισμών με δικά του συνεργεία, με ενδεχόμενη επιβάρυνσή τους.

 

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Γιορτή της γυναίκας! Μιας γυναίκας με χίλια πρόσωπα. Γυναίκα εργαζόμενη, μητέρα, σύντροφος ,ερωμένη, αδερφή, φίλη. Γυναίκα, ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Άνθρωπος με αξίες, χαρίσματα κι αδυναμίες.

Συγχαρητήριο μήνυμα

Ο Δήμος Σάμης συγχαίρει την συντοπίτισσα μας και Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, κα Δανελάτου Καλυψώ για την βράβευση της από το Υπουργείο Υγείας για την προσφορά της στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, η κα. Δανελάτου έλαβε τιμητική διάκριση που αφορούσε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους ασθενείς της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Παιδιατρικής Κλινικής δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την υγεία των παιδιών του τόπου μας.

Υποβολή αιτήσεων για έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (market pass ) στα ΚΕΠ
(ΦΕΚ 242 Β 20.01.2023, ΦΕΚ 914 Β 20.02.2023) 

Το market pass είναι οικονομική ενίσχυση παρέχεται για τους μήνες Φεβρουάριο 2023 έως και Ιούλιο 2023 σε νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια και λαμβάνεται είτε σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα είτε σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων: Τρίτη, 21-02-2023, για πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1-2-3-4. Από την Τετάρτη, 22-02-2023, η πλατφόρμα είναι ανοικτή για όλους τους ΑΦΜ.

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 15/03/2023

Επιτυχής Ολοκλήρωση Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Σημάδια Κακοποίησης & Πως Αναγνωρίζονται στο Σχολείο και στο Σπίτι »
κκ-γελ-σαμης

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σημάδια Κακοποίησης και πως Αναγνωρίζονται στο Σχολείο και στο Σπίτι».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου Σάμης (το οποίο και μας προσκάλεσε) και έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στο χώρο του σχολείου. 

2η Αιμοδοσία Αγάπης

Ο Δήμος Σάμης διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά την πιο ξεχωριστή  Αιμοδοσία Αγάπης και προσκαλεί όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους, με μία απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντική πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. 

Η ημέρα αυτή που συμβολίζει την αγάπη, ας αποτελέσει το έναυσμα μιας ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και ελπίδας στον πάσχοντα συνάνθρωπο. 

Η ζωή κάποιου κυλάει στο αίμα όλων μας!

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Σάμης, θέλοντας να συνδράμει τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας προβαίνει στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται ανά Δημοτική Ενότητα ως εξής:

Ο Δήμος Σάμης συστήνει Χορωδία Ενηλίκων

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι πρόκειται να δημιουργηθεί Μικτή Χορωδία Ενηλίκων. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα: 

  • 2674360512
  • 2674360517.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (όπισθεν υποθηκοφυλακείου).


Τομέας Πολιτισμού Δήμου Σάμης

Καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ προνοιακών παροχών

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης , σας ενημερώνει ότι η  καταβολή  των  προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο ημέρα Τρίτη 31.01.2023 

Αναλυτικά οι πληρωμές  αφορούν τις εξής επιδοματικές παροχές:   

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Επίδομα στέγασης
  • Προνοιακά Αναπηρικά & Διατροφικά Επιδόματα
  • Επίδομα Γέννησης
  • Σύνταξη Ανασφάλιστων  Υπερηλίκων 
  • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής 
  • Έξοδα Κηδείας Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

 

«Αύξηση στο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων»

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ  και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για ωφελούμενους που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο. Το μηνιαίο ποσό ως τώρα ανερχόταν σε 360 ευρώ.

ΑΛΛΑΞΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Με βάση το συντελεστή αύξησης των συντάξεων που ανακοινώθηκε, το μηνιαίο ποσό του συγκεκριμένου επιδόματος  αναπροσαρμόστηκε από 01.01.2023 σε 387,90€.

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Σάμης εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Φραντζή στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Είχε υπηρετήσει και στο Δήμο Σάμης αφήνοντας το αποτύπωμά του στην οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου μας. 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης 

Συμμετοχή του Δήμου Σάμης στο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού

Ο Δήμος Σάμης μαζί με άλλους 40 δήμους από όλη την Ελλάδα συμμετείχε στο 2ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 – 24 Ιανουαρίου με τίτλο «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη μέρα» στην Αργυρούπολη. 

Subscribe to Δελτία Τύπου