Skip to main content
Ο Δήμος Σάμης σχετικά Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες  που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Ανοικτός και πάλι ο Μύρτος

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι η πρόσβαση προς την παραλία του Μύρτου έχει αποκατασταθεί και είναι ανοικτή πλέον για τους επισκέπτες.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης 

H παραλία του Μύρτου θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεότερης ενημέρωσης

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στην περιοχή μας τις επόμενες ώρες, η παραλία του Μύρτου θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η πρόσβαση στην παραλία για την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας. Να είστε προσεκτικοί και ασφαλείς."

Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από τον καύσωνα

Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, με την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 14/7 έως και το Σάββατο 15/7 θα διατίθενται  κλιματιζόμενοι χώροι για την υποδοχή των ευπαθών ομάδων και πολιτών. 

Συγκεκριμένα, για την προστασία από τον καύσωνα, οι χώροι που θα είναι διαθέσιμοι από τις  11.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα, είναι οι ακόλουθοι:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων - μηχανημάτων έργου - μέσων για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών

O Δήμαρχος ΣΑΜΗΣ, προκειμένου να καταρτιστεί μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων-  μηχανημάτων έργου - μέσων, ώστε να δύνανται να επεμβαίνουν για την διαχείριση των εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Σάμης, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2023 έως 31/12/2023, με διάθεση μηχανημάτων/οχημάτων/μέσων και ειδικότερα στη χωρική επικράτεια του Δήμου Σάμης, όταν αυτό απαιτηθεί,

ΚΑΛΕΙ

Έντονα Καιρικά Φαινόμενα - Ενημέρωση

Ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται στην περιοχή μας και κατόπιν του έκτακτου δελτίου της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνουμε τους πολίτες πως, για προληπτικούς λόγους, απαγορεύεται η διέλευση από και προς την παραλία του Μύρτου για το επόμενο εικοσιτετράωρο.

 


Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σάμης
 

Αντιπυρική περίοδος
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα Πυροσβεστική Διάταξη, από την 1η Μαΐου 2022 ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου 2022 με σκοπό να ενταθεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων για την προστασία των δασών. 

Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ-2.jpg

Ο Δήμος Σάμης  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, από 1-5-2022 έως και 31-10-2022, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμ

Πολιτική Προστασία Δήμου Σάμης: Πρόληψη για χιόνια και παγετό

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα "ΕΛΠΙΣ" ("ELPIS") στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22/1/2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος: Κατάρτιση Μητρώου Οχημάτων - Μηχανημάτων Έργου- Μέσων

O Δήμαρχος Σάμης, προκειμένου να καταρτιστεί μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων -  μηχανημάτων έργου - μέσων, ώστε να δύνανται να επεμβαίνουν για την διαχείριση των εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Σάμης, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2022 έως 31/12/2022, με διάθεση μηχανημάτων/οχημάτων/μέσων και ειδικότερα στη χωρική επικράτεια του Δήμου Σάμης, όταν αυτό απαιτηθεί,

ΚΑΛΕΙ

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Σας ανακοινώνουμε πως για σήμερα Παρασκευή 06  Αυγούστου 2021 και ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες, για την περιοχή της Κεφαλονιάς, ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς εκτιμάται πολύ υψηλός, σύμφωνα με τον Ημερήσιο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ

Ανακοίνωση για τον παγετό

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο μας, θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα 13/2/2021 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με θέμα: «Μέτρα προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή μας. 

Συνιστούμε στους δημότες, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, να φερθούν με αίσθημα ευθύνης τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την Κοινότητα. 

Ανακοίνωση Κοινωνικής Πρόνοιας

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης (πρόληψης) των έκτακτων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Σάμης θα λειτουργήσει θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, κάνουμε γνωστό στους συνδημότες μας ότι ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων την Κυριακή 14/02 η δομή «ΚΑΠΗ ΠΥΛΑΡΟΥ» θα λειτουργεί (ακόμα και με διακοπή ρεύματος), για τη φιλοξενία των πολιτών που χρήζουν ανάγκης.

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 

Ενημέρωση και Προστασία από αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την  Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13/02/2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

Subscribe to ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ