Skip to main content
Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από τον καύσωνα

Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, με την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 17/7 έως και την Παρασκευή 19/7 θα διατίθενται  κλιματιζόμενοι χώροι για την υποδοχή των ευπαθών ομάδων και πολιτών. 

Συγκεκριμένα, για την προστασία από τον καύσωνα, οι χώροι που θα είναι διαθέσιμοι είναι οι ακόλουθοι:

Διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας του προγράμματος Thessaly-Evros Pass 2024 μέσω των ΚΕΠ
(ΦΕΚ 3172 Β 4/6/2024)

Το Thessaly-Evros Pass 2024 είναι μια δράση που προβλέπει τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού σε Δήμους και Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων του Σεπτεμβρίου 2023 καθώς και σε Δήμους και Δημοτικές Ενότητες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνέπειες των πυρκαγιών του καλοκαιριού 2023.

Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2024

Η υποβολή των αιτήσεων για το αναφερόμενο πρόγραμμα γίνεται σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας από 05/06/2024 έως και 25/06/2024.

Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή, χρηματικού βοηθήματος ύψους επτακοσίων ευρώ (700€) σε κάθε μία από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) τρίτεκνες μητέρες και χιλίων ευρώ (1.000€) σε κάθε μία από τις χίλιες (1.000) πολύτεκνες μητέρες από όλες τις περιοχές της χώρας.

Eπιτυχής ολοκλήρωση τριήμερης Δράσης Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα «Διαφορετικότητα & Αποδοχή»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Κέντρου Κοινότητας Σάμης, 
που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03, Τρίτη 04 και Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 στις τρεις σχολικές μονάδες των νηπιαγωγείων του δήμου . 

Βασική θεματική ήταν η προσέγγιση της έννοιας της διαφορετικότητας με ανάλυση των  μορφών της και δίνοντας έμφαση στην αποδοχή αυτών.

Γιορτή της Μητέρας

«Δεν αντέχω να βλέπω τα παιδιά μου να τρέμουν και τα πρόσωπά τους χλωμά από τον τρόμο. Είναι πολύ οδυνηρό. Η κόρη μου έκανε εμετό πολλές φορές σήμερα λόγω πανικού και φόβου», είπε η 30χρονη μητέρα στη Λωρίδα της Γάζας (από άρθρο του in.gr). 

Το Kέντρo Kοινότητας Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού τα γράφει μ΄ένα ποίημα

Η 21η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Καθιερώθηκε σαν η Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού,  το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης έκδοσης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2024 μέσω των ΚΕΠ
(ΚΥΑ 297 – ΦΕΚ 79 Β 08.01.2024)

Το πρόγραμμα « Τουρισμός για όλους » είναι μια δράση που στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο διάστημα 14/3/2024, ώρα 14:00 έως και 1/4/2024, ώρα 23:59:59.

Μάρτιος Μήνας Δράσεων Αγάπης από τον Δήμο Σάμης
Αφίσα Μάρτιος Μήνας Δράσεων Αγάπης.jpg

Ο Δήμος Σάμης με πνεύμα ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης για ακόμη μία χρονιά διοργανώνει δράσεις προσφοράς και καλεί όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στον συνάνθρωπ

Αλλάζει ημερομηνία το Τουρνουά Μπάσκετ 3X3

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι το Τουρνουά Μπάσκετ 3X3 που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Σάμης αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα. Σε επόμενη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του Τουρνουά.

Μήνας Δράσεων Αγάπης από τον Δήμο Σάμης
Αφίσα Μήνας Δράσεων Αγάπης.jpg

Ο Δήμος Σάμης  με πνεύμα ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης για ακόμη μία χρονιά διοργανώνει δράσεις προσφοράς τον Φεβρουάριο, μήνα της ΑΓΑΠΗΣ και καλεί όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στον συνάνθρωπο.

Διαδικτυακή Εκδήλωση: Οι επιδημίες του Χειμώνα, οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σάμης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε, στη διαδικτυακή ενημέρωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. με τίτλο: “Οι Επιδημίες του Χειμώνα, - Οι Πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν”, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 - 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης. 

Ο Δήμος Σάμης μοίρασε Χριστουγεννιάτικα «δέματα αγάπης»

Με πνεύμα ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης ο  Δήμος Σάμης προσέφερε για ακόμη μία χρονιά «δέματα αγάπης» σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη ενόψει των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ειδικότερα, το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σάμης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό έργο του διένειμε 225 «δέματα αγάπης» με είδη διατροφής για να μη λείψουν οι μυρωδιές από κανένα σπίτι τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Νταντάδες της γειτονιάς


Ενημερώνουμε τους δημότες μας πως άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σάμης.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων που θα επιλέξουν επιμελητή/τρια από το Μητρώο Επιμελητών που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

19η Νοεμβρίου ημέρα κατά της παιδικής Κακοποίησης  & 20ή  Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
19-20nov-kentrokoinotitas.jpg


Το χρονικό διάστημα από την 1η έως τη 19η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί ως οι 19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης με σκοπό να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα είναι θύματα βίας από τους ενήλικες.

Subscribe to ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ