Skip to main content
Μήνυμα του Δήμου Σάμης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή 31 Μαΐου, σας ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας.

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση στέγης Γυμνασίου – Λυκείου Σάμης»

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δήμου Σάμης, της ΠΙΝ και της Αναδόχου Εταιρείας «ΓΕΡ.& ΠΑΝ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΤΟΣ Ο.Ε.» η Σύμβαση του Έργου: «Αποκατάσταση Στέγης Γυμνασίου – Λυκείου Σάμης» Π/Υ 429.972,13 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η συνολική προθεσμία περαίωσης του αντικειμένου της σύμβασης είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της. 

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης

kk12sep23Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης  σας ενημερώνει ότι με την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιείται συγκέντρωση σχολικών ειδών με σκοπό την στήριξη μαθητών/τριων και των οικογενειών τους, που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Συγχαρητήρια για τους/τις επιτυχόντες/ούσες των πανελλαδικών εξετάσεων

Με αφορμή́ την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης συγχαίρουν τους/τις επιτυχόντες/ούσες.

Κατορθώσατε, παρά τις δυσκολίες, να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και να πετύχετε τους στόχους σας. Συγχαρητήρια επίσης στις οικογένειες, που περάσατε τη δύσκολη αυτή περίοδο δίπλα στα παιδιά σας και μοιραστήκατε την αγωνία και την προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

Μήνυμα του Δήμου Σάμης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές – τριες,

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σας ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προκηρύσσει Διαγωνισμό για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, σύμφωνα με τα περιεχόμενα στον παρακάτω πίνακα.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
5oct2022.jpg

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, η οποία καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία. Η ημέρα αυτή, που είναι γνωστή επίσης ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου. 

Ευχές για καλή σχολική χρονιά!

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης εύχονται καλή αρχή  και καλή πρόοδο στη μαθητική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα.

Ο Δήμος Σάμης θα σταθεί αρωγός στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην προσπάθεια να πραγματώσει άρτια το έργο της παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Καλή & Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές  που θα συμμετέχουν σε αυτή την δοκιμασία να πετύχουν τους στόχους τους.

Διάκριση του Γυμνασίου Σάμης σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Την πρώτη θέση, μεταξύ 120 σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πήρε το Γυμνάσιο Σάμης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2021-2022 «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ», που έγινε στο Βόλο.

Ο Δήμος Σάμης συγχαίρει τους συντελεστές της επιτυχίας: 

Συγχαρητήρια και ευχές για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τον Δήμαρχο Σάμης

Με αφορμή την δημοσίευση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου μας για την επιτυχία τους στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν μιας πολυετούς και επίπονης προσπάθειας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή προσωπικής, πνευματικής αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης. 

Ευχετήριο Μήνυμα Δήμου Σάμης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές  που θα συμμετέχουν σε αυτή την δοκιμασία να πετύχουν τους στόχους τους. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με αβεβαιότητα και αρκετά εμπόδια λόγω της Πανδημίας του Covid ’19. Η συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα σημαντική και θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία.

Κλειστές οι δομές εκπαίδευσης την Παρασκευή 12/02/2021

Πληροφορούμε τους δημότες μας ότι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων του Δήμου (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) ώστε να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η μαζική και δυναμική εκδήλωση της αντίδρασης και εναντίωσης των νέων και του λαού της Ελλάδας στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Μετά την κατάληψη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από φοιτητές και σπουδαστές στις 14 Νοεμβρίου 1973, ακολούθησε η αιματοχυσία του πρωινού της 17ης Νοέμβρη με την εισβολή αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου περί απαγόρευσης συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Ενημέρωση για τη λειτουργία Σχολικών και Προσχολικών Μονάδων

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι από τη Δευτέρα 28.09.2020 επαναλειτουργούν όλες οι σχολικές και προσχολικές (Παιδικοί Σταθμοί) μονάδες του Δήμου Σάμης.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Subscribe to ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ