Skip to main content
Ο Δήμαρχος Σάμης για την διαχείριση των παραλιών του Δήμου

Την 04.03.2024 τέθηκε σε εφαρμογή ο Ν. 5092/24, νόμος ο οποίος καθορίζει πλέον τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η διαχείριση των παραλιών δεν δίνεται στους δήμους, αλλά αντίθετα ασκείται απευθείας από το κράτος.

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών

Ο Δήμος Σάμης  θα ήθελε να ευχαριστήσει την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου (Ε.Ο.Π.Π.Ε), την Nature and Life καθώς και τους πολίτες για την συμμετοχή τους στον καθαρισμό των παραλιών Δαφνούδι, Κιμηλιά και Έμπλυση της Δημοτικής ενότητας Ερίσου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Δράσης Let’s Do it Greece.

Φανερός δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού με τη διαδικασία της δημοπρασίας στον Δήμο Σάμης.

Ο Δήμαρχος Σάμης Γεράσιμος Μονιάς - Νέτης διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε φανερό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό η παραχώρηση τμήματος αιγιαλού σύμφωνα με τα περιεχόμενα στον παρακάτω Πίνακα.

Διακήρυξη φανερού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου αιγιαλού - παραλίας Αντισάμου του Δήμου Σάμης

Ο Δήμαρχος Σάμης Γεράσιμος Μονιάς - Νέτης διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε φανερό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό η παραχώρηση του κάτωθι τμήματος αιγιαλού:

Αντίσαμος Θ4 - Θαλάσσια αθλήματα, 50 τ.μ.

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο χώρο συνεδριάσεως της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημαρχείο Σάμης στις 23 Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη.

Υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί στον Δήμο Σάμης

Υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 08-09 Μαΐου από τον Δήμο Σάμης σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath που αποτελείται μεταξύ άλλων από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους και περιβαλλοντολόγους με κοινό ενδιαφέρον για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παράταση Δικαιώματος Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού/Παράλιας

Κατόπιν της κοινοποίησης του από 23/04/2021 ηλεκτρονικού μηνύματος εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα του Προϊστάμενου της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες, 

ενημερώνουμε τους δημότες μας περί επικείμενης παράτασης του δικαιώματος παραχώρησης της  απλής  χρήσης αιγιαλού, παραλίας και λοιπών, από τους ΟΤΑ  σε τρίτους έως  30/06/2021, η  οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί σε υπό έκδοση νέα τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συνοπτικός Διαγωνισμός για την Ναυαγοσωστική Κάλυψη Παραλιών

Ο Δήμαρχος Σάμης διακηρύσσει τη διενέργεια δημόσιου συνοπτικού-πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) για τη «Ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου Δήμου Σάμης Κεφαλληνίας (παραλία Μύρτου)», κωδικού 70/6162.18, συνολικού προϋπολογισμού 73.780 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για το έτος 2021, cpv: 75252000-7 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού - παραλίας Δήμου Σάμης έτους 2021

Όσοι τυγχάνουν  ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής και επιθυμούν να συνάψουν συμβάσεις παραχώρησης έκτασης αιγιαλού – παραλίας για το έτος 2021 και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που καθορίζει η υπ’ αριθμ.

Ενημέρωση για Σπήλαια και Παραλίες

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι αύριο Παρασκευή 18/09/2020 τα Σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαράτη καθώς και οι παραλίες του Δήμου Σάμης θα παραμείνουν κλειστά.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις παραλίες και τις παράκτιες περιοχές, όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Νικόλαος Ρασσιάς

Ναυαγοσώστες στις Παραλίες Μύρτου και Αντισάμου

Τις πολυσύχναστες παραλίες  Μύρτου και  Αντισάμου πλαισιώνουν πλέον ναυαγοσώστες.

Στους πύργους θα βρίσκεται καθημερινά από τις 10 πμ έως τις 6 μμ ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων.

Διακήρυξη Φανερού Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού παραχώρησης Κοινοχρήστων Χώρων Αιγιαλού - Παραλίας

Ο Δήμαρχος Σάμης διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε Φανερό Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό η παραχώρηση των κάτωθι τμημάτων Αιγιαλού:

Προκήρυξη Διαγωνισμού για το Κυλικείο του Μύρτου

Ο Δήμος Σάμης προκηρύσσει Διαγωνισμό για Σύμβαση Προμήθειας νερού, μπύρας, αναψυκτικών, ποτών, είδη αρτοποιϊας, ζαχαροπλαστικής και παγωτών
για την λειτουργία του κυλικείου Μύρτου για χρονικό διάστημα για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης και έως τον Οκτώβριο του 2020 (31-10-2020).

Προθεσμία υποβολής: 01-07-2020

Διαδικτυακός τόπος Υποβολής Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Παρακάτω επισυνάπτονται:

Διακήρυξη Διαγωνισμού «Ναυαγοσωστική Κάλυψη Πολυσύχναστων Παραλιών Δήμου Σάμης»

Ο Δήμαρχος Σάμης προκηρύσσει Συνοπτικό Διαγωνισμό για την υπηρεσία με τίτλο «Ναυαγοσωστική Κάλυψη Πολυσύχναστων Παραλιών Δήμου Σάμης για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2020» για τις ανάγκες του Δήμου Σάμης.


Το κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει της τιμής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν.4412/2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ενδεικτικό ποσό των  64.480,00€ ευρώ με Φ.Π.Α. 24% και 52.000,00€ χωρίς ΦΠΑ 24%. 

Subscribe to ΠΑΡΑΛΙΕΣ