Skip to main content
Ενημέρωση για Τουρισμό

Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Σάμης έστειλε ενημέρωση αναφορικά με τον τουρισμό σε όσους Φορείς υπάρχουν και λειτουργούν στην εμβέλεια του. Για περιοχές που δεν υπάρχουν οργανωμένοι Φορείς / Σύλλογοι, στείλαμε μεμονωμένα μηνύματα. Αν εκ παραδρομής δεν έχετε λάβει την ενημέρωση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2674360512.

Σύμβαση με την Marketing Greece για την υλοποίηση καμπάνιας προβολής της Κεφαλονιάς

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία και συνεννόηση πάντα με τους άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς, υπέγραψε σύμβαση με την Marketing Greece στα πλαίσια της ενιαίας τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το σχέδιο της τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2021 το κύριο μέσο προβολής του προορισμού είναι το διαδίκτυο μέσω στρατηγικά στοχευμένης καμπάνιας που θα αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την αυθεντικότητα της Κεφαλονιάς σε αγορές στόχους του διεθνούς αγοραστικού κοινού.

Σπήλαια - Νέο ωράριο λειτουργίας

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021 το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης μεταβάλλεται.

Νέο Ωράριο Λειτουργίας:

  • Μελισσάνη: 9.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.
  • Δρογκαράτη: 9.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

 


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης
 

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Παν. Πειραιώς στα Λιμνοσπήλαια Σάμης

 

Με επισκέψεις στα λιμνοσπήλαια Σάμης συνεχίστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Κεφαλονιά των Μεταπτυχιακών φοιτητών στην Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη. 

Παρουσίαση των νέων πεζοπορικών διαδρομών από τον Δήμο Σάμης

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 16.00 θα πραγματοποιήσει ενημέρωση / παρουσίαση των νέων πεζοπορικών διαδρομών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λόγω των περιορισμών προστασίας από την Πανδημία του Covid 19, η παρουσίαση θα γίνει αποκλειστικά προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Επίσης, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 ημέρα της Εορτής των Αγίων Φανέντων, θα γίνει πεζοπορική διαδρομή προς τους Αγίους Φανέντες με τον Γιώργο Ποταμιάνο.

Συνάντηση με την επ. Πρόξενο της Γαλλίας στα Επτάνησα

Συναντήθηκε σήμερα στη Σάμη η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στα Επτάνησα κ. Εμμανουέλλα Σινάγκρα με τον Δήμαρχο Σάμης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.


Η συζήτηση αφορούσε τη συνεργασία του Δήμου μας με τη Γαλλία σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού.

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της επίσκεψης της κ. Προξένου στα Σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαράτη.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε Βιώσιμες Τεχνικές Αλιείας & Αλιευτικό Τουρισμό (Ενημέρωση 27/07/2020)

Η Εναλεία διοργανώνει για 2η χρονιά φέτος το πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών αλιέων στον αλιευτικό τουρισμό “Fish Smarter” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά με την υποστήριξη των ιδρυμάτων Costas Lemos Foundation και Cyclades Preservation Fund.

Πρωτόκολλο Ασφαλούς Χρήσης των Σπηλαίων Μελισσάνη και Δρογκαράτη

Η πανδημία COVID-19 στη χώρα μας έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός, όπως και η πιθανότητα εμφάνισης νέου επιδημικού κύματος. 


Το επισυναπτόμενο Πρωτόκολλο βασίζεται στις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και παρέχει οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των δομών του Σπηλαίου Δρογκαράτης και του Λιμνοσπηλαίου Μελισσάνης.

Δωρεάν εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, άναψε στη σημερινή (σημ. 12 Ιουνίου) συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρου Αλεξάκη κατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά.

Επίσκεψη του Επίτιμου Πρόξενου της Σερβίας

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Σάμης έγινε συνάντηση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βίκτωρα Ρουχωτά.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η συνεργασία με τον Πρόξενο και τη χώρα που εκπροσωπεί στους τομείς τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού.

Ο Δήμος Σάμης ευχαριστεί τον κ. Βίκτωρα Ρουχωτά για την προθυμία και το ενδιαφέρον που έδειξε.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Ενημέρωση - Παραχώρηση Κοινόχρηστων Χώρων

Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την παραχώρηση – ατελώς – πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εκτάκτως το 2020, σύμφωνα με κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Σάμης ηλεκτρονικά στη διεύθυνση esoda@sami.gov.gr, συνυποβάλλοντας σχεδιάγραμμα μηχανικού σε ηλεκτρονική μορφή (με πλήρη στοιχεία του Κ.Υ.Ε., θέμα σχεδίου, ημερομηνία, διευκρινιστικά στοιχεία, και πρωτότυπη σφραγίδα του μηχανικού), το οποίο θα περιλαμβάνει: Αποτύπωση, όπου θα απεικονίζεται η θέση του καταστήματο

Ενημέρωση - Χρήση Αιγιαλού και Παραλίας

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει πως με την υπ’ αριθμ. 47458ΕΞ2020/15.05.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών-Εσωτερικών-Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών.

Subscribe to ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ