Skip to main content
Ανακοίνωση για ογκώδη απορρίμματα

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Σάμης, σας ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 7 Μάϊου δεν θα πραγματοποιηθεί σε καμία Δημοτική Ενότητα η περισυλλογή ογκωδών.

Ευελπιστούμε για ακόμα μια φορά στη συνεργασία σας, ώστε να μην έχουμε καμία από αυτές τις εικόνες:

Ενημέρωση πολιτών για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, όπως απορρέει από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας:

Ενημέρωση για κοπή κλαδιών

Αγαπητοί συνδημότες -  ιδιοκτήτες ακινήτων, σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που τα φυτά σας προεξέχουν σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, δημοτικούς – επαρχιακούς δρόμους κ.α.), πρέπει να  προβείτε σε εργασίες κοπής τους, άμεσα. Με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και λεωφορείων, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες και προκαλώντας φθορές στα οχήματα.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας εντός δέκα ημερών από την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Ενημέρωση για Μωβ Κάδους

Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει πως σε συνεργασία με την ΕΔΑΚΙ τοποθετήθηκαν  στην περιοχή μας στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, δύο Μωβ κάδοι ανακύκλωσης.

Οι μωβ κάδοι ανακύκλωσης «υποδέχονται» ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και λευκά είδη.

Δεν αποθέτουμε: γυαλιά, χαρτιά, μέταλλα και απορρίμματα.

Παρακαλούμε να διπλώνονται και να τοποθετούνται σε σακούλες.

Διαχωρισμός και κατηγοριοποίηση των απορριμμάτων

Αγαπητοί συνδημότες, στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την καθαριότητα του Δήμου μας σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο, παρακαλούμε να γίνεται διαχωρισμός και κατηγοριοποίηση των απορριμμάτων από εσάς, προκειμένου αυτά να ανακυκλωθούν. 

Κοπή βλάστησης και κλάδεμα δένδρων

Υπενθυμίζεται στους συνδημότες - ιδιοκτήτες ακινήτων, ότι πρέπει να  προβούν σε εργασίες κοπής κλαδιών των φυτών τους, που προεξέχουν σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, δημοτικούς– επαρχιακούς δρόμους κ.α.), ως οφείλουν. 

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, όπως προβούν στις αναγκαίες εργασίες εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, διότι σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος προτίθεται να εκτελέσει τις εργασίες καθαρισμών με δικά του συνεργεία, με ενδεχόμενη επιβάρυνσή τους.

 

Δήμος Σάμης: Καθαριότητα

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες - επικαρπωτές κ.λπ., να προβούν σε εργασίες κοπής κλαδιών των φυτών τους που προεξέχουν σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, δημοτικούς– επαρχιακούς δρόμους κ.α.) σε όλη την επικράτειά του Δήμου Σάμης  εντός δέκα ημερών από την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Σε περίπτωση που παρέλθει το ανωτέρω χρονικό διάστημα ο Δήμος θα προβεί σε εργασίες κοπής  με δικά του συνεργεία.


Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Αριστέα Αμίτση

Ενημέρωση για την καθαριότητα

Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται µε την συνεχή συνεργασία πολιτών- κατοίκων και του ∆ήµου και διέπονται από διατάξεις, υποχρεώσεις και δικαιώµατα. 

Ο Δήμος Σάμης στην προσπάθειά του για την διατήρηση της καθαριότητας και τον σεβασμό του περιβάλλοντος ενημερώνει τους δημότες καθώς και τους επισκέπτες ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων ή άλλων χύδην απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. 

Οδηγίες για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας στη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου

Η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου καλεί τους συνδημότες μας να επιδείξουν ευθύνη στον δύσκολο τομέα αποκομιδής απορριμμάτων.

Οι δημότες καλούνται:

Να σταματήσουν την εναπόθεση προϊόντων κλαδέματος και ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους, τα πεζοδρόμια και δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

Η οδηγία είναι να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ: 2674061624) ώστε το συνεργείο να ενημερώνεται, να παραλαμβάνει και να απομακρύνει εγκαίρως αυτά τα είδη.

Aegean Rebreath: Ενημέρωση – Διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία

Η Aegean Rebreath για το έτος 2021 ξεκινά την πρώτη δράση της από την Κεφαλονιά, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά. 

Ο βασικός λόγος είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών. 

Σκοπός είναι η επίσκεψη σε διαφορετικά σημεία για την υλοποίηση διαφορετικών δράσεων που θα εμπλέκουν άμεσα και την τοπική κοινωνία. 

Οι τύποι δράσεις είναι: 

Ενημέρωση για Αποκομιδή Απορριμμάτων

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι λόγω της φωτιάς στον ΧΥΤΑ Ληξουρίου, είναι αδύνατη προς το παρόν η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παρακαλούμε  θερμά τους συνδημότες μας να μην επιβαρύνουν τους ήδη επιβαρυμένους κάδους, φυλάσσοντας τα απορρίμματα στον χώρο τους. 

Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, φροντίζουμε να είναι πολύ καλά κλεισμένες οι σακούλες των απορριμμάτων.

Μόνο με συνεργασία και υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την επιπλέον μόλυνση του τόπου μας και όχι μόνο.

Οδηγίες στους Δημότες για την Καθαριότητα

Στα πλαίσια προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού, η Υπηρεσία Καθαριότητας εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της ώστε οι οικισμοί να είναι καθαροί. Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται η συνεργασία και η κατανόηση των δημοτών.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας καλεί τους συνδημότες μας να επιδείξουν ευθύνη στον δύσκολο τομέα αποκομιδής απορριμμάτων.

Οι Δημότες καλούνται:

Subscribe to ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ