Skip to main content
Οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας, κάθε χρόνο γιορτάζεται την τρίτη Τρίτη του Μαρτίου και φέτος πραγματοποιείται στις 21 Μαρτίου. Ο εορτασμός αυτός στοχεύει να αναδείξει την επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας και την αναγκαιότητα υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιτυχής Ολοκλήρωση Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Σημάδια Κακοποίησης & Πως Αναγνωρίζονται στο Σχολείο και στο Σπίτι »
κκ-γελ-σαμης

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σημάδια Κακοποίησης και πως Αναγνωρίζονται στο Σχολείο και στο Σπίτι».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου Σάμης (το οποίο και μας προσκάλεσε) και έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στο χώρο του σχολείου. 

Καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ προνοιακών παροχών

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης , σας ενημερώνει ότι η  καταβολή  των  προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο ημέρα Τρίτη 31.01.2023 

Αναλυτικά οι πληρωμές  αφορούν τις εξής επιδοματικές παροχές:   

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Επίδομα στέγασης
  • Προνοιακά Αναπηρικά & Διατροφικά Επιδόματα
  • Επίδομα Γέννησης
  • Σύνταξη Ανασφάλιστων  Υπερηλίκων 
  • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής 
  • Έξοδα Κηδείας Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

 

«Αύξηση στο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων»

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ  και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για ωφελούμενους που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο. Το μηνιαίο ποσό ως τώρα ανερχόταν σε 360 ευρώ.

ΑΛΛΑΞΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Με βάση το συντελεστή αύξησης των συντάξεων που ανακοινώθηκε, το μηνιαίο ποσό του συγκεκριμένου επιδόματος  αναπροσαρμόστηκε από 01.01.2023 σε 387,90€.

Έναρξη Διανομής προϊόντων ΤΕΒΑ στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
teba2023

Στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD), ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, ότι, ξεκινά άμεσα η διανομή των προσφερομένων ειδών στην Π.Ε. Κεφαλληνίας. 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης έκοψε χθες την Βασιλόπιτά του
ΚΚ-basilopita2023

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 12.01.2023 την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της νεοσύστατης Υπηρεσίας. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Αμαλία Αλυσανδράτου. Το φλουρί «έπεσε» ανάμεσα στα δύο στελέχη της Υπηρεσίας. 

Επιτυχής ολοκλήρωση δράσης ενημέρωσης σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Σάμης

Σας ενημερώνουμε ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε δράση ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νεοσύστατου Κέντρου Κοινότητας Σάμης.

25η Νοεμβρίου: Συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας Σάμης σε Δράση Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης με αφορμη την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βιας κατά των γυναικων
KK-25nov2022.jpg

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της, στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

19η Νοεμβρίου Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης & 20ή Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
paidiki-kakopoihsh.jpg

Το χρονικό διάστημα από την 1η έως τη 19η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί ως οι 19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης με σκοπό να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα είναι θύματα βίας από τους ενήλικες.

Πληρωμές Προνοιακών Επιδομάτων
opeka

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης , σας ενημερώνει ότι η  καταβολή  των  προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί σήμερα ημέρα Δευτέρα 31.10.2022 

Αναλυτικά οι πληρωμές  αφορούν τις εξής επιδοματικές παροχές:   

Ευχαριστήριο από το Κέντρο Κοινότητας Σάμης
karkinosmastou-efxaristirio.jpg

Κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης διήμερης δράσης για τον καρκίνο του μαστού, το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί θερμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων κα. Αριστέα Αμίτση, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κο. Αντώνη Καλλιβωκά και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής κα. Αμαλία Αλυσανδράτου.

Eπιτυχής Ολοκλήρωση 2ου Ραντεβού Δράσης 25/10/2022
karkinosmastou-drasi2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  και το 2ο  μέρος της δράσης  του κέντρου κοινότητας  στις  25.10.2022, στην Κεντρική πλατεία της Σάμης, όπου διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. 

25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Eπιτυχής Ολοκλήρωση 1ου Ραντεβού Δράσης 23/10/2022
ΚΚ-23oct22-1.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο  μέρος της δράσης   στις  23/10/2022, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινότητας και τονίζοντας την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για την θεραπεία του Καρκίνου του μαστού. Ευχαριστούμε πολύ όσους παραβρέθηκαν .

Subscribe to ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ