Skip to main content
Σκυλάκι - αναζήτηση ιδιοκτήτη

Βρέθηκε στα Κουλουράτα, εάν το αναζητά κάποιος ή γνωρίζει κάτι παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. 

skilaki-anazitisi-23nov23.jpg

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • Δευτεραίος Θεμιστοκλής  6993498652
  • Δήμος Σάμης 2674360512

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης
 

Σκυλάκια αναζητούν φιλοξενία - υιοθεσία

Τα σκυλάκια της φωτογραφίας αναζητούν οικογένεια καθώς η ιδιοκτήτρια απεβίωσε και η κυρία που τα φροντίζει προσωρινά φεύγει. Είναι αδερφάκια, θηλυκά, ήμερα και πολύ αγαπησιάρικα. Βρίσκονται στην περιοχή Λουκάτα.

skilakia-23nov23-1.jpg

Ακόμα αναζητούν σπίτι τα παρακάτω σκυλάκια: 

Διάσωση εγκλωβισμένου γατιού

Την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023 εντοπίστηκε ένα εγκλωβισμένο γατάκι μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή Βασιλικάδες Ερίσου. Υπό την καθοδήγηση της ομάδας διάσωσης Alma Libre, ο κ. Αντωνάτος Μάριος, ο κ. Ζαμπέλης Νίκος, πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Περιβάλλοντος Ερίσου και η Φιλοζωική Οργάνωση Network For Animals, καταφέρανε να απεγκλωβίσουν επιτυχώς το παγιδευμένο γατάκι.

Αδέσποτα - αναζήτηση ιδιοκτητών
skylaki1-hotelPericles.jpg
Το σκυλάκι αυτό κινείται στην περιοχή πίσω από το ξενοδοχείο “Περικλής” στη Σάμη.

skylaki2-zervata.jpg
Το σκυλάκι αυτό β
Έκκληση προσωρινής υιοθεσίας

Ο Δήμος Σάμης κάνει έκκληση για προσωρινή υιοθεσία για τα παρακάτω αδέσποτα μέχρι να βρεθεί μόνιμο σπίτι και οικογένεια. Είναι πλήρως εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και όσα βρίσκονται σε κατάλληλη ηλικία είναι στειρωμένα.

Ο Δήμος μπορεί να παρέχει την τροφή, τα ιατρικά έξοδα και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η οποία πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Αδέσποτα κουτάβια για υιοθεσία

Τα εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και αναζητούν ένα μόνιμο σπιτικό. Υπολογίζεται ότι είναι 3 μηνών και είναι πλήρως εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα από τον Δήμο Σάμης. Είναι πολύ φιλικά και παιχνιδιάρικα.

Ενημέρωση από τον Τομέα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σάμης

Ο Δήμος Σάμης από τα πρώτα κιόλας βήματα της σύστασης του έχει σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τα αδέσποτα, σιτίζοντας, περισυλλέγοντας τα για στειρώσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και κυρίως φροντίζοντας για την μετάβαση τους σε ένα μόνιμο σπίτι με τη μορφή της υιοθεσίας. 

Τις ημέρες του καύσωνα δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα
Νερό Αδέσποτα.jpg

Οδηγίες για την προστασία των ζώων

Αυτές τις ημέρες του καύσωνα, υποφέρουν και τα ζώα από τις υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζονται τη φροντίδα του ανθρώπου για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα

Η σημερινή ημέρα, 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Με πάνω από 1 εκατομμύριο αδέσποτα ζώα στη χώρα μας, η ημέρα αυτή αποτελεί μια καλή αφορμή υπενθύμισης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά κυρίως τα εγκαταλελειμμένα ζώα. 

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Δεν πρόκειται ακριβώς για γιορτή, αλλά περισσότερο ως ημέρα υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της πανίδας του πλανήτη μας.

Το 1978, θεσπίστηκε από τη Διεθνή ‘Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων και άλλων οργανώσεων η διεθνής διακήρυξη για τα δικαιώματα των ζώων, με 14 άρθρα στο σύνολό της.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων συντροφιάς

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία με την ζωοφιλική εταιρία  Network for Animals και τον κτηνίατρο κ. Τουλάτο Παντελή, συνεχίζει το Πρόγραμμα Στειρώσεων για αδέσποτες γάτες/γάτους.  

Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί ή και έχει στην αντίληψή του αδέσποτα γατιά που μπορούν να στειρωθούν, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το κτηνιατρείο του κ. Τουλάτου Παντελή στο τηλ: 2674022262 ή με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δευτεραίο Θεμιστοκλή στο τηλ: 6993498652.

 


Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Ολοκλήρωση δράσης ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Δήμο Σάμης η δράση ευαισθητοποίησης αναφορικά με το καίριο ζήτημα της προστασίας των ζώων, η οποία έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα 9-10 Μαΐου 2022. Ύστερα από πρόσκληση του Εντεταλμένου Συμβούλου, Θέμη Δευτεραίου, η κα. Παπαποστόλου Κατερίνα, εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και την σχολική ψυχολογία πραγματοποίησε περιοδεία σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου μας προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για ζωοφιλικά θέματα και τρόπους συμπεριφοράς προς τα ζώα. 

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Στειρώσεων

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης ζωοφιλική εταιρία  Network for Animals και τον κτηνίατρο κ. Τράκα Δημήτριο, το χρονικό διάστημα 20 έως 27 του Φλεβάρη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Φισκάρδο, προέβη σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος  στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και τσιπαρίστηκαν 220 γατιά.

Η κινητοποίηση του κόσμου στην προσπάθεια αυτή ήταν πρωτοφανής και η συμβολή και συστράτευση των εθελοντών μας για την επιτυχία του προγράμματος ήταν καθοριστική. 

Subscribe to ΑΔΕΣΠΟΤΑ