Skip to main content

Σχετικά με τα κρούσματα στον Δήμο Σάμης

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες μέρες έχει επιβεβαιωθεί ικανός αριθμός κρουσμάτων της νόσου COVID-19 στον Δήμο μας, ιδιαίτερα δε στη Σάμη και στον Καραβόμυλο. 

Συνακόλουθα έχει δημιουργηθεί μια πραγματική κατάσταση, η οποία, αφενός μεν δεν πρέπει να μας προκαλεί πανικό, αφετέρου δε πρέπει να οδηγήσει όλους μας (Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολίτες) σε αυξημένη εγρήγορση και σε συμπεριφορές που θα προστατεύουν την κοινωνία και τον συνάνθρωπό μας. 

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να παραμείνουν στα σπίτια τους περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν πιστά τις, γνωστές πλέον, οδηγίες του ΕΟΔΥ (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση, κ.λ.π.).

Στα ίδια πλαίσια ο Δήμος Σάμης βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας rapid tests και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς θα προβούμε σε ελέγχους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και  σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν τις αμέσως προσεχείς μέρες και θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση – ανακοίνωση από τον Δήμο. Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται για κάθε ζήτημα, συνδρομή, αρωγή. 

Τα τηλέφωνα που μπορεί ο καθένας να καλέσει είναι: 

  • Δημαρχείο Σάμης: 2674360505

Βοήθεια στο Σπίτι για τις Δημοτικές Ενότητες.

  • Σάμης: 2674022971
  • Πυλάρου: 2674061960
  • Ερίσου: 2674051191

Αγαπητοί συμπολίτες,

Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση στην οποία όλοι οφείλουμε, είτε εντείνοντας τις προσπάθειές μας, είτε περιορίζοντας κάποιες δραστηριότητές μας, ανάλογα από ποια θέση υπηρετεί ο καθένας μας την κοινωνία, να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε. 

Πεποίθησή μας είναι ότι, αν πράξει ο καθένας αυτό που και ο ίδιος αναγνωρίζει ως σωστό, πολύ σύντομα θα έχουμε εξέλθει χωρίς απώλειες από την κρίση αυτή. 

Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή και κανένας δεν πρέπει να λείψει. Είναι προφανές πως φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού, αλλά και φαινόμενα παραφιλολογίας, όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι στο σύνολο ή και σε αυτόν που υιοθετεί τέτοιες συμπεριφορές, αλλά αντίθετα δυσχεραίνουν αυτή την κοινή προσπάθεια.

Η κοινωνία της περιοχής μας μπορεί και πρέπει να σταθεί όρθια με αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης. Εξάλλου είναι τα μέλη της κοινωνίας αυτά που προστατεύουν και σώζουν την ίδια την κοινωνία.


Από το Γραφείο Τύπου
Δήμου Σάμης